erdélyVERDA

Apró változtatás, nagy különbség

A jövő év első felében érkezik a néhány napja nagyközönség elé tárt ráncfelvarrott Škoda Octavia. Egyetlen kisebb, a fényszórókat érintő változtatással jelentős „karakterfrissítést” értek el a csehek.

skoda-octavia-facelift

Az osztott fényszórókkal kilépett a Škoda a „sablonzónából”

Az első lámpatestek a hosszú éveken át megszokottakhoz képest – szó szerint – formabontók lesznek: a négyszögformát ketté, egy nagyobb és egy kisebb részre osztják, hasonlóan, mint a 2009 és 2016 között gyártott Mercedes Benz E-osztálynál. A hagyományos fényszórók ideje is lejár a típusnál, ledsort használnak majd a világításhoz. A lámpákhoz képest szinte észrevehetetlen újítás még a nyomokban átdolgozott lökhárító, a hűtőrostély, illetve csökken a ködlámpák mérete is.

skoda-octavia-facelift-belso

A beltérben szinte elhanyagolható az újdonságok száma: a középkonzolt némileg átdolgozták, hogy elférjen az új, 9,2 hüvelykes érintőképernyő és a mellette lévő több kezelőgomb.

A motorpaletta a közelmúltban „aktualizálódott”, így ott minden változatlan maradt: a kizárólag turbómotorokkal kapható Octavia öt benzin- (1.0. 1.2, 1.4 és 1.8 literes), valamint két (1.6 és 2.0 literes) dízelmotorral érhető továbbra is el. Az aszfaltszaggató RS-kivitel érkezése később várható.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 8, 2016 by in Hírek and tagged , , .
%d bloggers like this: